Egy magyar suli, ami a finneknek is tetszik

|

Finn módszerrel képzi a jövő vállalkozóit az OTP Fáy András alapítvány OK Oktatási központja.

A finnek az innováció területén a világ érvonalához tartoznak, köszönhetően nagyrészt az ország kiváló oktatási rendszerének. A startup kultúra ennek eredményeként igen fejlett az északi államban, a finn vállalkozói szemlélet sikerességét jól bizonyítja, hogy a világ startup exit-jeinek mintegy 10 százalékát finn cégek valósítják meg. Ezen oktatási modellt próbálja meghonosítani az OTP Fáy András Alapítvány által működtetett OK Oktatási Központ, mely nemrégiben kiváló minősítést kapott a Finn Nemzeti Oktatási Ügynökséggel szorosan együttműködő Kokoa Agency-től.

"Minden alapítványi programunk, így képzési tevékenységünk is illeszkedik a kor társadalmi elvárásaihoz és folyamatosan igazodik a tinédzsereket foglalkoztató trendekhez. Így például tanulás közben is alkalmazunk digitális eszközöket, sőt folyamatosan törekszünk ezek fejlesztésére. Ezért is hirdettük meg Digitális Ötletpályázatunkat, amellyel legfőbb célunk a fiatalokat valóban támogató, az ő életüket jobbá tevő digitális megoldásokat találni" - hangsúlyozza Schrankó Péter, az OTP Fáy András Alapítvány ügyvezető igazgatója.

Az Alapítvány a közelmúltban írt ki egy 38 millió forint összdíjazású pályázatot a legjobb pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási ismereteket közvetítő digitális megoldások felkutatására. A pályázaton minden 14. életévét betöltött természetes személy elindulhat, sőt az sem kitétel, hogy ő maga tudja megvalósítani a gondolatát. A nevezés feltétele, hogy az ötlet legyen digitálisan megvalósítható, a 12-22 éves célcsoport számára érdekes, izgalmas, illetve valamilyen módon érintse a pénzügyi kultúra fejlesztését. Jelentkezni 2018. január 15-ig a fayotletpalyazat.hu oldalon keresztül lehet.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.