ECDL-bizonyítványt ér a jeles informatikaérettségi

|

Az oktatásért felelős minisztérium és a Neumann Társaság megállapodása értelmében az emelt-, vagy középszintű informatikai érettségi vizsgát jelesre teljesítők további vizsga nélkül igényelhetnek ECDL-bizonyítványt.

Az Európai Számítógép-használói Jogosítvány (ECDL) hazai képzését felügyelő Neumann Társaság az oktatásért felelős szaktárcával kötött korábbi megállapodás értelmében a középszintű és emelt szintű informatika érettségi vizsgát jeles érdemjegyre teljesítők számára további vizsga letétele nélkül biztosítja az ECDL-bizonyítványt. A digitális kompetenciákat igazoló ECDL előnye, hogy nemzetközileg több mint 150 országban elfogadják, a bizonyítvány megléte pedig számos hazai felsőoktatási intézményben mentességet biztosít az informatika alapképzés óráin való részvételtől.

Ez azt jelenti, hogy a jelesre érettségizők a ECDL-képzés hétmodulos (számítógépes alapismeretek, online alapismeretek, szövegszerkesztés, táblázatkezelés, adatbázis-kezelés, prezentáció, IT biztonság) Standard vizsgája alól mentességet kapnak az ECDL-bizonyítvány igénylésekor. A magasabb szintű digitális készségeket biztosító ECDL-vizsgamodulokból (például az Advanced szövegszerkesztés, táblázatkezelés, adatbázis-kezelés és prezentációkészítés) a jeles érettségit teljesítőknek is szükséges különálló vizsgát tenniük.

Az ECDL Standard bizonyítványt a jelesre érettségizők a vizsgaeredmény kézhezvételét követően kaphatják meg, ha kitöltik a Neumann Társaság letölthető regisztrációs lapját. Az igénylésről bővebb információ az njszt.hu vonatkozó oldalán olvasható.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.