Digitális mintatantermet avattak Edelényben

|

A T-Systems Modern Iskola programja az élményalapú készségfejlesztésre összpontosít.

Ha informatika, akkor robotok, ha matematika, akkor LEGO - az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Iskola tanulói már eddig is számos előnyét élvezhették a digitális oktatási eszközök térnyerésének. A T-Systems Magyarország támogatásával vadonatúj digitális tanterem várja a kicsiket és a nagyobbakat az új tanévtől, hogy még közelebb segítse a tanulókat a jelenkor kívánalmainak megfelelő, az egyéni képességek felismerésére és kibontakozására koncentráló oktatáshoz.

"A színes krétával táblára rajzolás és írás jól fejleszti a motorikus mozgásokat, valamint a szem-kéz koordinációt, de ezzel már nem lehet lekötni a gyerekeket: folyamatosan kell új utakat találnunk hozzájuk" - vélekedik Barta József, az edelényi iskola igazgatója. Szerinte a digitális világ térnyerésével egyre jobban felértékelődnek a matematikai, természettudományi, műszaki és informatikai (STEM) ismeretek, ezért tudatosan törekszenek olyan eszközök meghonosítására a tanításban, amelyekkel ez a tudásbázis erősíthető.

"A fejlett technológia egyre inkább a hétköznapok részévé válik az iskolákban is. Alapvető érdekünk, hogy a mai kornak, a felgyorsult technológiai forradalmaknak megfelelő, a változásokat követni képes tanulási környezetet teremtsünk" - mondta Kaszás Zoltán, a T-Systems Magyarország vezérigazgatója, hozzátéve: ennek a célnak rendelik alá az idén nyáron elindított Modern Iskola programot.

Az edelényi iskolában mindez nem előzmény nélküli: az informatikai oktatásban már jelen vannak a robotok, a matematika tanulását pedig LEGO-elemekkel teszik szórakoztatóbbá a gyerekeknek. Az iskolában két éve egy másik okostanterem is működik, amelyet mára a tanárok négyötöde használ aktívan - és nem csupán a STEM-tárgyakban: a testnevelés órán például digitális körülmények között ismerkednek a gyerekek egy-egy labdajáték technikájával vagy az alkalmazandó taktikával. Az interaktív, beépített PC-vel, tesztkészítő szoftverrel felszerelt, tabletekkel kiegészített okostábla köré kialakított új mintatanteremre már a hivatalos átadót megelőzően is nagy volt a kereslet: az időpontok 80%-át előre befoglalták a pedagógusok.

Az edelényi diákokéihoz hasonló eszközöket vehetett át a szabadszállási Petőfi Sándor Általános Iskola két osztálya: az intézményben múlt héten adták át a mini PC-s okostáblával, tanulói tabletekkel, kollaborációs és tesztkészítő szoftverrel felvértezett digitális tantermet.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.