Bemutatkozott a UPC tanterme

|

Az újbudai Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnáziumban debütált a UPC Magyarország Digitális Tanterem szolgáltatása.

Budapest XI. kerületében, az újbudai Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnáziumban tartották meg azt a rendhagyó tanórát, amelynek keretében a diákok dr. Hoffmann Tamással, Újbuda polgármesterével és a jelenlévő újságírókkal együtt az országban először próbálhatták ki a nagyközönség előtt a UPC Magyarország Digitális Tanterem megoldását. A most átadott digitális tanterem felszerelése egy érintőképernyős kijelzőből - úgynevezett okostáblából -, az azt vezérlő számítógépből, a tanári notebookból, az osztály létszámával megegyező számú tabletből, és azok biztonságos tárolására és feltöltésére szolgáló szekrényből áll, vagy e tekintetben nagyon hasonló ahhoz, amit a Samsung Smart School iskolájában már korábban láttunk. Telekommunikációs cég lévén emellett a szettből nem maradhatott ki a zárt wifi hálózatot biztosító routert, a tananyagok egy részét adó szoftvereket, valamint az oktatási keretrendszert is.

A program kiemelten támogatja a csoportmunkát azzal, hogy a tanulók egy megosztott képernyőn keresztül közösen tudják megoldani a nekik kiosztott feladatokat. Az ellenőrzés is hatékonyabb, mert a gép különböző sorrendben küldi a feladatokat a diákok tabletjeire, így nem tudnak puskázni egymásról. Könnyebbség viszont, hogy a teszteket a rendszer azonnal kijavítja, így nem kell várni az eredményekre és a hibákat a tanárral együtt rögtön ki is tudják elemezni a tanulók. A Digitális Tanterem része a pedagógusok felkészülését segítő, speciális továbbképzési program is.

"Gyermekeink megfelelő színvonalú oktatása, az alapvető, jövőre felkészítő tudás biztosítása mindannyiunk, szűkebb és tágabb közösségünk érdeke. Az oktatás jövőállósága pedig közvetlen hatással van településünk, kerületünk jólétére, fejlődésére és elismertségére" - nyilatkozta dr. Hoffmann Tamás, Budapest XI. kerület Újbuda polgármestere.

"Az általános- és középiskoláknak - az alapvető ismeretek részeként - ma már meghatározó szerepük van a mindennapi élet részét képező digitális írástudás fejlesztésében. Nem túlzás azt állítani, hogy ezeknek az ismereteknek az elsajátítása a munkaerőpiacon való érvényesülés egyértelmű feltétele, ezért mind a helyi közösség, mind a társadalom közös érdeke, hogy egyetlen tanuló se hagyhassa el az oktatási rendszert a megfelelő digitális kompetenciák elsajátítása nélkü" - mondta el a rendhagyó tanórán Bodon Ildikó, a UPC Magyarország üzleti szolgáltatásokért felelős igazgatója.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.