Balira megy az új budapesti techiskola

|

A hazai cégek vezetői immár Ázsiában is tanulhatnak digitális transzformációról.

Sokféle informatikai iskola alakult az elmúlt években. Van, amelyik kifejezetten a legfiatalabb korosztályt célozza meg, van, amelyik az átképzésben lát fantáziát, az újonnan alakult Future Tech Institute viszont kifejezetten a cégvezetőket célozza meg, exkluzív képzésekkel a hagyományos tanácsadáson túllépve megmutatva a digitális transzformáció praktikus és barátságos oldalát. Ehhez egy rendkívül impozáns színteret választottak, hiszen nemhogy kihozzák az oktatást a hagyományos iskolák falai közül, hanem két képzésüket egyenesen Ázsiába szervezik, így a képzésben részt vevők a gyorsan pörgő ázsiai piacokat is valamelyest megismerhetik.

"Aki fel akar készülni a jövőre, annak érdemes figyelnie Délkelet-Ázsiára. A óriási fizetőképes piacok sűrűsödnek itt. Gondoljunk csak bele: Szingapúr három órás repülési körzetében 600 millió ember él." - mondta el Molnár Balázs, a Future Tech Institute alapításában részt vevő Aliz Technologies szingapúri irodájának vezetője.

Az intézet egyik első 10 napos vezetői bootcampje például egy felsővezetőknek tervezett hiperintenzív tanulmányút, ázsiai technológiai konferenciákkal, meetupokkal és startupperekkel. A bootcampek mellett olyan budapesti workshop is indul, amely a gépi tanulásra épülő rendszerek bevezetésében nyújt segítséget a cégeknek. Mindez nem olcsó, repülőjegy és szállás nélkül is 4500, illetve 5500 eurót kell befizetnie annak, aki részt akar venni a programokon. Ez az alapítók szerint sok esetben lefedi egy vezető teljes éves képzési keretét, miközben programjuk nem csak oktatásról szól, hanem az exkluzív környezet és társaság miatt akár új üzletek is megköthetnek az indonéziai tengerparton.

A Future Tech Institute egyik alapítója Fazekas Barbara (a képen balra), Magyarország első programozó bootcampjének, a Green Fox Academy-nek az alapítója, korábbi ügyvezetője, aki ezúttal is ügyvezetőként vesz részt az alapításban. Az alapítók között Boscha Istvánt (a képen jobbra), a budapesti Aliz Technologies nevű cég ügyvezetőjét is megtaláljuk. Az Aliz egyszerre tevékenykedik Magyarországon, Németországban és Szingapúrban, nem mellesleg Délkelet-Ázsia első Google Cloud partnere.

Az iskola első kurzusaira már november elejétől lehet jelentkezni, és várhatóan 2020. februárjában indulnak el.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.