A Training360 felvásárolta a NetAcademiát

|

A hazai informatikus felnőttképzési piac két meghatározó szereplője került egy kézbe. A saját tőkéből megvalósított akvizíció eredményeként a Training360 e-learning tanfolyamainak száma 500-ra nő.

A hazai oktatási piacon eddig példa nélküli akvizícióra került sor: a tavalyi év során mintegy 12 ezer hallgató számára online és hagyományos tantermi képzést egyaránt biztosító Training360 Kft. felvásárolta az online informatikai oktatási piac vezető szolgáltatóját, a NetAcademia Oktatóközpont Kft.-t. A négy magyar magánszemély tulajdonában lévő Training360 Kft. még 2019 végén kezdte meg a tárgyalásokat a NetAcademia felvásárlásáról, melyre hivatalosan 2020. március 31-én került sor.

"A NetAcademia Oktatóközpontban régóta komoly lehetőséget látunk, hiszen az informatikai e-learning oktatás terén egyedülálló tudással, jelentős ügyfélkörrel és egyúttal komoly piaci potenciállal rendelkezik. Elhatározásunkat a jelenlegi helyzet - a koronavírus révén az online oktatási eszköztár hirtelen dominanciája - csak megerősítette, ezért döntöttünk a NetAcademia felvásárlása mellett" - mondta Nyisztor József, a Training360 Kft. ügyvezető igazgatója. "A NetAcademia 4 évvel ezelőtt állt át teljesen az online oktatásra, büszkék vagyunk arra, amit azóta elértünk. Ugyanakkor úgy ítéltem meg, hogy a további fejlődéshez egy tőkeerős, és az oktatási piacot jól ismerő szakmai befektető tud még hatékonyabban hozzájárulni - mondta Fóti Marcell, a NetAcademia korábbi tulajdonosa és ügyvezető igazgatója.

A saját tőkéből finanszírozott akvizíció eredményeként a csoportszintű oktatási szolgáltatások köre kiterjed a hagyományos tantermi, az e-learning, valamint a két megoldást keverten alkalmazó képzésekre az üzleti, szervezetfejlesztési, informatikai, illetve egyéb irodai munkákhoz kapcsolódó területeken. A Training360 Kft. megtartja a NetAcademia márkanevet, a céget pedig a korábbi ügyvezetővel - Fóti Marcellel - viszi majd tovább. A két vállalat összesített árbevétele a 2019-es évre vonatkozóan, az előzetes adatok alapján, várhatóan meghaladja a 3,4 milliárd forintot.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.