5000 laptopot osztanak ki Bécsben

|

A bécsi városvezetés ingyenes laptopokat biztosít az iskolásoknak az otthoni tanulásához.

A bécsi iskolások májusig még biztosan otthon tanulnak majd. Azért, hogy senki se maradjon le tanulmányaiban a megfelelő eszközök hiánya miatt, Bécs ötezer, szoftverekkel ellátott laptopot biztosít a gyerekeknek, amire hárommillió eurót szán. A laptopokat kölcsönbe kapják az ötödik osztályos, vagy annál idősebb tanulók, az odaítélésről az iskolák és a Bécsi Oktatási Igazgatóság közösen döntenek.

Az osztrák fővárosban további fontos változás, hogy a korábban ideiglenesen ingyenessé tett parkolási zónák április 27-től újra fizetősek lesznek. Ennek oka, hogy a fokozatos nyitás hatására a forgalom megélénkült, és májusban valószínűleg még tovább fog nőni Bécsben. Ezzel párhuzamosan a városvezetés ideiglenesen forgalomcsillapított övezeteket hozott létre több, sűrűn lakott kerületben is, amit gyalogosok, biciklisek és autósok is használhatnak. Erre egyrészt azért volt szükség, mert a budapesti utcákhoz hasonlóan Bécsben is sok helyen szűkek a járdák, ami nem teszi lehetővé a biztonságos távolság megtartását a járvány idején. Másrészt azoknak a helyzetén is könnyíteni akartak, akik az otthoni bezártág után levegőznének egy kicsit, de a távolság miatt nincs lehetőségük parkokba vagy néptelenebb helyekre kimozdulni.

Nyitókép forrása: Andrea Piacquadio/Pexels

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.