4G labor nyílt az Óbudai Egyetemen

|

Másfél év tervezés és kollaboráció eredményeként született meg a Vodafone 4G Labor az Óbudai Egyetem Kandó Kálmány Villamosmérnöki Karán.

Megépült az Óbudai Egyetem 4G laborja a Vodafone Magyarország jóvoltából, így a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karán működő Híradástechnika Intézet hallgatói már a gyakorlatban is végezhetnek méréseket. Az új teszthálózatot a valódihoz hasonlóan tudják működtetni, és azon az eredetivel megegyező méréseket végezhetnek, így az egyetem mérnökhallgatói rendszerszintű tudásra tehetnek szert, és mélyebb ismereteket szerezhetnek a 4G hálózatokat illetően.

"Büszkék vagyunk rá, hogy a labor megvalósításával egyetemünk azon kevés európai intézmény közé tartozik, ahol egy komplett, működő 4G hálózat áll a diákok rendelkezésére. Mérnökhallgatóink számára lehetőség nyílik valódi tapasztalatokon alapuló gyakorlati tudás megszerzésére, amely nem csak számukra, de a vállalatok, például a Vodafone számára is előnyt jelent a jövőben" - mondta el Prof. Dr. Réger Mihály, az Óbudai Egyetem Rektora. "A 4G labor megépítésével a Vodafone szeretne hozzájárulni a hallgatók fejlődéséhez és későbbi sikeres elhelyezkedésükhöz, amelyben nagy előnyt jelent a gyakorlati tudás megszerzése" - tette hozzá Amrita Gangotra, a Vodafone Magyarország Műszaki vezérigazgató-helyettese.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.