20 ezer Minecraft Edu licencet oszt ki a Microsoft

|

Az egy évig használható hozzáférést azon húszezer új Windows 10-es eszközhöz adják, amelyeket több mint 500 magyar iskolában osztott ki a Klebelsberg Központ.

Tavaly novemberben vált elérhetővé országunkban a Minecraft oktatási kiadása, amely játékosan, ugyanakkor szisztematikusan vezeti be az iskolapadokat koptató felhasználóit az informatika bugyraiba. Bonyolult kódsorok helyett a kicsik egy saját maguk által alakítható játékvilágban, a lehető legegyszerűbben sajátítják el a programozás alapjait.

A Minecraft Edu része például a Code Builder for Minecraft: a játékba épülő bővítménnyel egyszerű programok írhatók a játékhoz, illetve magában a játékban. Vöröskőalapú szerkezetek megépítésével a logikai algebrán alapuló digitális elektronikához hasonló áramköröket lehet létrehozni, az úgynevezett NPC-k (non personal character) segítségével pedig akadálypályákat vagy akár szabadulószobát.

Idén a magyar iskolák egy része ingyen próbálhatja ki a Minecraft Edu-t, hiszen egyéves, ingyenes hozzáférési lehetőséget ad a Microsoft a közelmúltban beszerzett számítógépek mellé. Ez a felajánlás jár most annak a valamivel több mint félezer iskolának, amelyeket -egy uniós pályázatnak köszönhetően - nemrégiben a Klebelsberg Központ látott el húszezer új, Windows 10-et futtató számítástechnikai eszközzel. A Minecraft mellett a Microsoft módszertannal is segíti a tanárok munkáját: a Digitális Módszertani Pedagógiai Központtal összefogásban felkészítő webináriumokat tart azzal a céllal, hogy a játék oktatási verziójában tantárgyakon átívelő, csoportmunkára és közös gondolkodásra épülő iskolai projekteket is képesek legyenek megvalósítani.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.