Idén is az ESET védi a HelloWorld gyerekeit

|

Indul a balatoni HelloWorld tábor szezon, ahol a programozás oktatása mellett a biztonságos internethasználat is kiemelt figyelmet kap.

Hiszünk abban, hogy az informatikai alapismeretek nélkül nehezen boldogulnak majd a jövő munkavállalói. Napjaink tinédzsereinek 10-15 év múlva jó eséllyel együtt kell majd dolgozniuk valamilyen formában a gépekkel, de legalábbis munkájuk egy részét elektronikusan kell majd végezniük. Aki nem ért a gépek nyelvén, annak nem lesz sok esélye az érvényesülésnek, így érdemes már fiatalkorban megismerni a kódolás és a gépekkel való közös munka lehetőségeit, szépségeit.

A (szép?) új digitális világ nem csak lehetőségeket, hanem veszélyeket is tartogat. Az online identitás kifejlődésével már nem csak a bejárati ajtó kulcsra zárására, és a zebrán való óvatos átkelésre kell figyelnie egy mai gyereknek, hanem azt is tudnia kell, miként védheti meg magát az online térben, milyen veszélyek leselkednek rá a közösségi oldalakon, miként érdemes erős jelszót választania. A HelloWorld táborok története során emiatt mindig kiemelt figyelmet fordítottunk a biztonságos internethasználat oktatására, és biztosak vagyunk abban, hogy a legjobban azok tudnak e területről beszélni, akik nap mint nap háborúban állnak az online bűnözőkkel. Nagy örömükre 2018-ban is az ESET szakemberei lesznek ebben segítségünkre, ráadásul a cég díjnyertes megoldásaival a táborok védelméről is gondoskodni tudunk.

"Azok a tehetséges gyerekek, akik már korán elkezdenek érdeklődni a technológiai részletek iránt és ehhez a legmodernebb eszközöket, valamint korszerű programozási ismereteket is kapnak, később felnőttként roppant sikeres utat járhatnak be az informatikai pályán. A programozni tudás mellett azonban kiemelten fontos már gyermekkortól kezdve a biztonságos internethasználat, a neten leselkedő veszélyek elleni hatékony védekezés, valamint a biztonságtudatos és etikus hozzáállás elsajátítása is. Eme ismeretanyag révén gyermekeink a jövőben nagyobb biztonságban mozoghatnak a kibertérben, és képesek lesznek megvédeni magukat és egymást. Az ESET emiatt minden évben kiemelten támogatja a HelloWorld robotépítő táborokat" - nyilatkozta megkeresésünkre Csizmazia-Darab István, az ESET hazai forgalmazójának, a Sicontact Kft.-nek az IT biztonsági szakértője.

A Sicontact felajánlásának köszönhetően ráadásul a Robotprogramozó táborok második turnusában az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványának négy kecskeméti gyermeke is részt vehet. Négy tehetséges gyerek, akik saját erőből soha sem juthattak volna el egy hasonló táborba. Ők is részt vehettek így az ESET kihívásán, amely során a HelloWorld táborozóknak egy drón beprogramozásával kell majd egy egyedi pályán a vírusokat hatástalanítaniuk, megmutatva azt, hogy az online biztonság már nem csak feltétlenül a klasszikus PC-védelmet jelenti.

Velünk tartanál? Van még pár szabad helyünk. További információ: hello.pcworld.hu

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.