Hogyan tennéd jobbá az internetet?

|

Pályázatot hirdet a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat. A legjobb történeteket pénzzel is jutalmazzák.

A Safer Internet Program (SIP) magyarországi konzorciuma a 2018-as Biztonságos Internet Nap alkalmából pályázatot hirdet hazai általános iskolások és középiskolások számára, digitális történetmesélésre és szépirodalmi írásművek elkészítésére. Mivel a kortárs segítségnyújtás, egymás tanítása és tanácsadás egyre nagyobb hangsúlyt kap napjainkban, a gyerekek pályaműveikben megfogalmazhatják, miképp teszik, vagy tudnák jobbá tenni az internetet.

A digitális történetmesélés egy innovatív, tevékenységközpontú tanulásszervezési eljárás, amely abban segíti a gyerekeket, fiatalokat, hogy a virtuális és a valós világ összekapcsolása révén jobban ki tudják fejezni önmagukat. Olyan kreatív rövidfilmeket várnak a pályázóktól, melyekben képi eszközökkel fogalmaznak meg egy konkrét problémát, jelenséget, amely foglalkoztatja őket, amelyre választ keresnek. A program célja, hogy népszerűsítse a digitális történetmesélést, mint módszert, és motiválja a gyerekeket annak használatára.

A szépirodalmi pályázatban nincsenek műfaji megkötések, bármilyen irodalmi alkotást várnak a szervezők, melyben a gyerekek, fiatalok megfogalmazzák a véleményüket arról, hogyan látják a digitális jelenünket és jövőnket.

A beérkezett munkákat szakmai zsűri bírálja el. A kategóriák győztesei pénzjutalomban részesülnek és értékes nyereményekkel gazdagodnak, valamint részt vehetnek a Biztonságos Internet Nap központi rendezvényén, Budapestre, 2018. február 6-án. A pályamunkákat három korcsoportban díjazzák: általános iskolások alsó tagozat, általános iskolások felső tagozat és középiskolások (I.díj: 50 000 Ft, II.díj: 40 000 Ft, III.díj: 30 000 Ft, IV-VI.díj: 10 000 Ft).

Pályázati kategóriák és a pályamunkák feltételei:

Digitális történetmesélés (Egyéni vagy csapatmunka): Ebben a kategóriában, mely egy alternatív elbeszélési, mesemondási forma, a gyerekek kisfilmet készítenek. A film feldolgozhat valós vagy kitalált történetet, akár az általuk elképzelt jövőről is szólhat, saját szavaikkal, saját hangjukkal és fényképeikkel filmmé alakítva. A történet végén jelenjen meg a pályázó diák(ok) neve, életkora és az iskola neve.
Terjedelem: 1-5 perc

Szépirodalmi írásművek (Egyéni munka): Műfaji megkötés nincs (vers, esszé, mese, novella stb.).
Terjedelem: max. 3 digitális oldal, max. 12-es betűmérettel

A pályaműveket a sip@gyermekmento.hu email címre várják, 2018. január 26. éjfélig

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.