Egyre nagyobb probléma a mobilfüggőség

|

Okostelefonnal a kezünkben kelünk és fekszünk, mégis mindössze a magyarok 27 százaléka tartja magát függőnek.

A VIP-Phone online kutatásában több mint 5700 fő megkérdezésével térképezte fel a magyarok okostelefon-függőségét és mobilhasználati szokásait. Az online felmérésből kiderült, hogy a magyarok többsége mobillal a kezében kezdi a napot, és a nagy többség - több mint 90 százalék - azzal is fejezi be: alvás előtt még netezik, "megnéz ezt-azt".

Úgy tűnik, hogy a magyarok többsége egy órát sem bír ki telefonja ellenőrzése nélkül, több mint harmaduk pedig pár percenként, vagy még gyakrabban veszi kézbe mobilját. Ennek fényében talán már nem is olyan meglepő, hogy a megkérdezettek 66 százaléka étkezéskor sem válik meg telefonjától, a nyilatkozók 79 százaléka pedig még a WC-re is magával viszi készülékét.

A válaszadók közel fele érezte már úgy, hogy túl sok időt tölt telefonjával. Ennek - és a fenti számok - tükrében még inkább meglepő, hogy a válaszadók kevesebb mint harmada (27 százalék) tartja csak magát okostelefon-függőnek.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.