A Facebook magyar oktatóvideót készít a kiberbiztonságról

|

A Biztonságos Internet Világnapján a Skool Facebook-oldalán válik elérhetővé a videót, amelyben szakértők magyarázzák el a közösségi oldal biztonságos használatának fontos részleteit.

A Facebook oktatási kezdeményezéseinek részeként a vállalat a digitális világban otthonosan mozgó, helyi szakmai partnerek bevonásával indítja el internetbiztonsági webinárját Magyarországon. A nagyjából iskolai tanóra hosszúságú, közel negyven perces oktatóvideóban a technológiai képzéseket szervező Skool, valamint a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány Yelon programjának munkatársai magyarázzák el azt, hogy miként lehet a közösségi oldalt biztonságosan használni.

A videó holnap, azaz 2021. február 9-én, a Biztonságos Internet Világnapján 18 órakor debütál a Skool Facebook-oldalán.

A lokalizált edukációs videó publikálása kulcsfontosságú: hiszen a biztonság a Facebooknál mindig elsőszámú prioritást élvez az egyes termékek fejlesztése és a platformok menedzsmentje során. Csak 2020 harmadik negyedévében 22 millió darab, gyűlöletbeszédet tartalmazó bejegyzést távolított el a vállalat a Facebookról. Ugyanakkor a technológia sem helyettesítheti mindenben a felhasználók éberségét, ezért van szükség edukációjukra. A jelenlegi járványhelyzetben ez különösen hangsúlyos, hiszen  egy sor, hagyományosan offline tevékenység, például az iskolai tanórák, vagy a barátokkal való kapcsolattartás is jelentős részben az online platformokra helyeződött át, ezért az internet biztonságos használata fontosabb, mint korábban bármikor.

Az oktatóvideó megtekintése egyaránt hasznos lehet a gyerekek és fiatalok mellett akár szüleik és tanáraik számára is, hiszen meg lehet ismerni belőle a közösségi média alapvető működését, például a profilok és oldalak közötti különbséget, azt, hogy miként lehet csoportba rendezni a közelebbi és távolabbi ismerősöket a Facebookon, vagy miért érdemes bekapcsolni a kétlépcsős azonosítást.

A videó első felében bemutatott biztonsági beállítások megismerése és a szemlélet elsajátítása minden korosztály tagjainak hasznára válhat, hiszen a közreműködők konkrét beállítási tippekkel szolgálnak benne. A webinar második felében az online zaklatás különböző formáiról, és azok megelőzésének, illetve kezelésének lehetőségeiről is beszélnek a szakemberek.

"A közösségi média használatával kapcsolatos biztonsági ismeretek elsajátítása azért fontos, mert tavaly tavasszal készült felmérésünk szerint Magyarországon minden ötödik gyerek nem érzi magát biztonságban a neten; ugyanennyi gyermek nyilatkozott úgy, hogy szülei a netezéssel töltött idő szabályozásán túl nem nyújtanak számukra elegendő, illetve megfelelő kapaszkodót a digitális térben. Az eredmények egyértelművé tették számunkra, hogy a fiataloknak több, hiteles információra van szükségük, ezért csatlakoztunk a Facebook edukációs kampányához."

- mondta el Varga Aida, a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány Yelon programjának vezetője az edukációs videóról.

"A Skool 2014-es indulása óta olyan társadalmi csoportokat - lányok, hátrányos helyzetű fiatalok - érünk el nap mint nap, akik ma még nincsenek ott az IT szektor munkavállalói között, így nem tudnak részt venni a jelenünket és jövőnket meghatározó fejlesztésekben. Az élményalapú oktatás és inspirálás mellett kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek által nap mint nap használt közösségimédia-felületeken tudatosan és biztonságosan mozogjanak a fiatalok."

- kommentálta a webinar premierjét Guzsaly Péter, a Skool partnerkapcsolati vezetője.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.