10 millió eurót oszt ki a Google internetbiztonságra

|

Magyar szervezetek jelentkezését is várja június 28-ig a Google az Impact Challenge on Safety elnevezésű pályázatára.

Az új, 10 millió eurós alap olyan európai, internetbiztonsággal és adatvédelemmel foglalkozó szervezetek támogatására jött létre, amelyek tevékenységükkel aktívan fellépnek a szélsőségek és a gyűlölet ellen, valamint az online és az offline térben is segítik a fiatal generáció életét.

Adatvédelmi intézkedéseinek részeként a pályázati alap elindítása mellett, a Google hivatalosan is megnyitotta biztonsági központját (Google Safety Engineering Center) Münchenben, ahol 2019 végére több mint 200 főre duplázza az itt dolgozó, kifejezetten adatvédelemmel foglalkozó mérnökeinek számát. A mostani bővítésnek köszönhetően így a 2007-ben megnyitott, és mára több mint 750 főt foglalkoztató iroda nemcsak internetbiztonsági, hanem globális kutatás- és termékfejlesztési központként is fog működni.

Az Impact Challenge on Safety pályázatra online és offline projektekkel június 28-ig lehet jelentkezni. Bővebb információ, valamint a jelentkezési űrlap az impactchallenge.withgoogle.com oldalon található.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.