Zöld utat kaptak a nyári gyerektáborok

|

Hosszas mérlegelés után a kormány végül úgy döntött, engedélyezi a bentlakásos táborok megtartását június 16-tól.

Azt már egy korábbi rendelet hivatalossá tette, hogy a napközis táborok idén sem maradnak el, azonban mindeddig kérdéses volt a bentlakásos társaik sorsa. Ezt a bizonytalanságot oszlatta el a tegnapi 215/2020. (V. 20.) kormányrendelet, mely alapján:

2020. június 16. napjától a gyermek- és ifjúsági táborok - napközi és ottalvós szervezésben egyaránt - megtarthatóak.

Természetesen extra vírusvédelmi intézkedésekkel kell számolniuk mind a táborozóknak, mind a szervezőknek, illetve a 300 főt meghaladó ottalvós rendezvények esetén egy orvos állandó jelenlétére is szükséges lesz.

Az elhúzódó vírusidőszak miatt vélhetően hatalmas érdeklődés övezi majd idén a különféle táborokat, a helyekért folyó küzdelmet azonban nem segíti, hogy a karantén alatt sok helyen felfüggesztették a szervezést, így jó eséllyel kevesebb hely lesz elérhető a gyerekeknek, mint a korábbi években.

Mi már gőzerővel készülünk az augusztusi táborunkra, ha érdekel a robotika világa, akkor kattints ide, ha pedig inkább a Minecraftban rejlő lehetőségeket szeretnéd alaposabban megismerni, akkor pedig kövesd ezt a linket.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.