V4-es frissdiplomások fotókiállításának ad otthont a Várkert Bazár

|

A visegrádi államok tehetséges fiataljainak munkái egész hónapban ingyenesen tekinthetők meg.

Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia kiemelkedő, frissdiplomás fotográfusainak alkotásaiból nyílt kiállítás a Várkert Bazárban. A New Visegrad Photography című installáció október 31-ig ingyenesen látogatható - közölte a Várkapitányság csütörtökön.

"A kiállítás és az azt megalapozó program arra tesz kísérletet, hogy a fiatal fotográfusok alkotásait olyan összefüggésbe állítsa, amelyben a nemzeti sajátosságok, a különböző oktatási megközelítések és az alkotók önálló univerzumai között megmutatkozhatnak a szélesebb, globális jelenségekről és tendenciákról való, speciálisan közép-európainak tekinthető gondolkodásmódot meghatározó jegyek"

- írja a kiállítás webes bemutatóanyaga. A vándorkiállítás Magyarország V4-elnökségének idején látható Budapesten. A fotóművészeti program Európa számos nagyvárosában bemutatkozott már, a Várkapitányság Nonprofit Zrt. jóvoltából, az Art Market Budapesttel közös szervezésben a fotográfiák ezúttal szabadtéri plakátkiállítás formájában láthatóak a Várkert Bazár Glorietthez vezető rámpáján.

A Várkapitányság közleménye szerint a tárlat ezen állomása a budapesti Visegrad Contemporary művészeti fesztivál kísérőprogramja is. New Visegrad Photography Special Edition címmel a tárlat kibővített tartalommal 2021. október 7-10. között az Art Market Budapesten, a Bálna Budapest épületében is bemutatkozik.

"A Várkapitányság fontosnak tartja a fiatal, tehetséges művészek támogatását, és elkötelezett az iránt, hogy a Várkert Bazár kulturális sokszínűségében teret biztosítson a Visegrádi Csoport országainak alkotói számára"

- hangsúlyozták a közleményben. A kiállításban közreműködő oktatási intézmények között van a Budapest Metropolitan Egyetem, a Kaposvári Egyetem, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a Poznani Művészeti Egyetem, a Pozsonyi Képzőművészeti és Design Akadémia, a Prágai Előadóművészeti Akadémia, Film és TV Iskola, valamint a Prágai Művészeti, Építészeti és Design Akadémia.

(MTI)

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.