Újra elindult a pedagógushallgatók ösztöndíjpályázata

|

Jelentős támogatáshoz juthatnak a finanszírozás feltételeit vállaló jelentkezők.

November 8-ig pályázhatnak a hallgatók a Klebersberg Központ Klebersberg Képzési Ösztöndíj Programjára, melynek díjazása a tanulmányi átlag függvényében fejenként és félévente akár a 400 ezer forintot is elérheti.

A Klebelsberg Képzési Ösztöndíj Program célja a tanári, tanítói, vagy gyógypedagógus pályát választó hallgatók motiválása a hivatásuk szerinti tartós elhelyezkedésre, egyúttal az oklevél megszerzését követően részükre álláshely biztosítása.

A pályázat benyújtására az a magyarországi felsőoktatásban tanuló, magyar anyanyelvű hallgató jogosult, aki a pályázat benyújtásának időpontjában osztatlan tanárképzést végez, illetve gyógypedagógia vagy tanító alapképzési szakon képzést nyújtó felsőoktatási intézménybe felvételt nyert, vagy a pályázat benyújtásának időpontjában már  tanulmányokat folytat.

A pályázónak vállalnia kell, hogy az oklevél megszerzését követő 6 hónapon belül a végzettségének, és szakképzettségének megfelelő, elsősorban főállású, foglalkoztatásra irányuló jogviszonyt létesít a Központ által megjelölt köznevelési intézményi kör valamely intézményében.

A választható intézmények köréről és pályázatról a https://kk.gov.hu/klebelsberg-kepzesi-osztondijhttps://kk.gov.hu/klebelsberg-kepzesi-osztondij címen olvashatnak részletesen az érdeklődők.

 

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.