Új tagok jelentkezését várja a Fiatal Kutatók Akadémiája

|

A jelentkezők 5 évre kerülhetnek be a tudományos társaságba.

A Fiatal Kutatók Akadémiáját 2019-ben alapították nemzetközi minták alapján, célja pedig a 45 év alatti hazai kutatók érdekeinek képviselete, a tehetséges fiatalok mentorálása, valamint a tudomány és a társadalom közti kommunikáció elősegítése.  

A Magyar Tudományos Akadémiával (MTA) 2021-ben társult szervezet nemrég pályázatot hirdetett 12 új tag felvételére, akik 2022. május 1-től foglalhatják el a helyüket a tudományos társaságban. A kiírás alapján a jelentkezési feltételek a következők:

  • MTA köztestületi tagság legkésőbb 2021 november 1. óta
  • 12 évnél nem régebben szerzett első PhD fokozat
  • a taggá válás évében a jelentkező nem tölti be a 41. életévét.

A második és a harmadik pont kapcsán ugyanakkor 5 év korhatárkedvezmény vehető igénybe gyermekvállalás miatt kiesett kutatóidő (gyermekenként maximum 2 év), tartós betegség, illetve egyéb, igazolható egyéni körülmény fennállása esetén.

A győztes pályázók 5 éves tagságot nyernek, a pályázatokat a Fiatal Kutatók Akadémiájának online rendszerén keresztül lehet benyújtani. A jelentkezési határidő 2022. február 4., a folyamattal kapcsolatos részéletes tájékoztató itt olvasható.

Borítókép: FKA Facebook

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.