Új élményekkel vár a Skool

|

Rengeteg friss programot tervez a nyári-őszi időszakra a Skool csapata, az indulás előtt azonban oktatóbázisukat szeretnék kiterjeszteni.

A LEGO Foundation támogatásának köszönhetően gigantikus Minecraft-építkezés, nyári tábor, YouTube-csatorna és még Hackaton is indul a Skool szervezésében, melyek azonnal indulnak, amint a megfelelő számú pedagógus a rendelkezésükre áll.

Első körben az online "táborok" indulnak majd, vélhetően augusztusban, melynek során minden egyes oktató öt gyermeknek mutatja meg videókonferencián keresztül az applikáció-fejlesztés alapjait. Ezt egy Hackaton követi, ahol a 14-18 év közötti korosztályt várják egy 12 órás ötletversenyre, ahol LEGO-robotokat bevetve igyekeznek majd a diákok megoldást találni különféle jelenlegi és a jövőt is érintő problémákra.

Mindezek mellett augusztusban egy nagyszabású építkezés is indul a Minecraft világában, ahol első lépésként 50 diák megtervezheti Budapest 2050-es virtuális látképét, az elkészült alkotás egy részét pedig LEGO elemek segítségével fizikailag is megvalósíthatják.

A Skool ezen aktivitásokon kívül szeptembertől egy YouTube-csatornát is indít, ahol a diákok a Python- és a JavaScript-programozás alapjait is elsajátíthatják saját tempójukban.

Amennyiben valamelyik program felkeltette az érdeklődésedet látogass el a kezdeményezés weboldalára, ha pedig pedagógusként szeretnéd segíteni a csapatot, akkor itt adhatod le a jelentkezésedet.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.