Túl drágák a báli ruhák, a Facebookon kellett gyűjtést rendezni a végzősök számára

|

Egy brit középiskolában a közösség segített, hogy minden végzős ott lehessen a nekik rendezett bálon.

A koronavírus-járvány nyomában meglóduló infláció világszerte nyomot hagyott az árakon, még drágábbá téve az egyébként is nehezen megfizethető termékeket és szolgáltatásokat. A helyzet súlyosságát érzékelteti a BBC által lehozott történet, mely szerint egy brit középiskolában a Facebookon kellett ruhákat gyűjteni, hogy a nehéz helyzetű diákok is részt vehessenek a saját végzős báljukon.

Az akciót az ipswichi Stoke High School egyik dolgozója, Katrina Hudson kezdeményezte, miután szembesült vele, hogy több tanuló is azért hagyhatja ki a nagy eseményt, mert egyszerűen nem engedheti meg magának a báli ruha megvásárlását vagy kibérlését. A helyzetet érzékelve közzétett egy felhívást a Facebookon, amelyre végül több mint 100 felajánlás érkezett, így a diákok még válogathatnak is az ünnepi viseletek között.

"Egy hátrányos helyzetű területen élünk, a diákok és a családok pedig nagyon küzdenek. Már a COVID alatt is így volt, de jelenleg nagyon rossz a helyzet. Eljutottak a járvány végére, épp a vizsgáikat írják és csak bulizni szeretnének, de nem engedhetik meg maguknak, ami nagyon szomorú."

- nyilatkozta a Hudson a BBC-nek, azt is elmondva, hogy az összegyűlt adományoknak hála nem kizárt, hogy más iskoláknak is segíteni tudnak. A Facebook-poszt alatt az emberek hordatlan koszorúslány ruhákat, menyasszonyi ruhákat, öltönyöket és báli ruhákat ajánlottak fel.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.