Továbbra sem kizárt a nyelvvizsga-felmentés meghosszabítása

|

A kormány még fontolgatja, hogy idén is lehetővé tegye a diplomák nyelvvizsga nélküli kiadását.

A koronavírus okozta gazdasági károk mérséklésére a kormány tavaly úgy döntött, hogy átmenetileg nem köti nyelvvizsgához a diplomák kiadását, ezzel is segítve az érintettek munkaerőpiaci elhelyezkedését.   

A döntés értelmében több mint 110.000 olyan diploma került kiállításra, melyeket eddig a nyelvi ismeretekről szerzett bizonyítvány hiányában nem kaphattak volna meg a végzős, vagy a korábban végzett hallgatók. Az idei év nagy kérdése, hogy az elhúzódó pandémiára való tekintettel marad-e az enyhítés, a csütörtöki kormányinfó pedig akár bizakodásra is okot adhat a diploma előtt állóknak.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter ugyanis újságírói kérdésre azt közölte: a kormány "megfontolja" a felmentés kérdését, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy egyelőre nincs kizárva az amnesztia lehetősége. A diplomák témája annak kapcsán vetődött fel, hogy a kormány hamarosan új intézkedéseket jelent be a gazdaság fellendítésére, így ha szóba kerül a nyelvvizsga-felmentés meghosszabbítása, arra ezek körében érdemes számítani.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.