Több mint 10 ezer iskolatáskát kapnak ajándékba a külhoni magyar diákok

|

A Rákóczi Szövetség a magyar nyelvű iskolába beiratkozó határon túli nebulókat támogatja.

Az 1989-ben alapított Rákóczy Szövetség több mint 30 éve támogatja a külhoni magyarságot, programjaival fiatalok tízezreit érve el. A szervezet nemrég bejelentette, hogy összesen 10 500 iskolatáskát ajándékoz azoknak a határon túli gyerekeknek, akik magyar nyelvű intézményben kezdik meg a tanulmányaikat.

Felvidékre 3700, Erdélybe 3500, Vajdaságba 1500 táska jut el a magyar iskolába iratkozó kisgyermekekhez. További 1800 táskát szánnak kárpátaljai gyermekeknek is, a szövetség pedig bízik benne, hogy az ősz során már ők is átvehetik az adományt. Április 22-én, pénteken 15 órakor a királyhelmeci magyar alapiskolában 27 magyar iskolába iratkozó gyermeknek adják át ünnepélyesen az iskolatáskákat.

"Ezekben a hetekben döntenek a külhoni magyar szülők iskolakötelessé váló gyermekeik jövőjéről. Akit szülei hat-hét évesen magyar iskolába íratnak, az jó eséllyel felnőttként is magyar lesz. A külhoni magyar családok döntése meghatározó. Gyermekük magyar iskolába íratásával nemcsak iskolát, hanem magyar jövőt is választanak. A Rákóczi Szövetség 10 500 iskolatáskát küld azoknak a külhoni kisfiúknak és kislányoknak, akiket magyar iskolába íratnak szüleik, ezzel is megköszönve felelős döntésüket."

- írja a Rákóczi Szövetség közleménye. A budapesti központú szervezet közel 30 ezer taggal bír, s 500-nál is több helyi szervezettel rendelkezik a Kárpát-medencében, ezek nagy része középiskolákhoz, településekhez és egyetemekhez kötődik.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.