Szintet lépett a Raspberry Pi

|

Megduplázta a maximális memóriát a 4-es modellben a fejlesztőcsapat, így már 8 GB RAM dolgozik a legizmosabb változatban.

Közel egy év eltelt már azóta, hogy a Raspberry Pi Foundation piacra dobta a 4-es sorszámmal ellátott miniszámítógépét, a folyamatosan érkező szoftveres fejlesztések mellett pedig most egy jelentősebb hardveres frissítést is kapott az eszköz.

A tavaly debütált modellekben a maximálisan választható memória mérete 4 GB volt, annak ellenére, hogy a Raspberry Pi 4-ben dolgozó BCM2711-es lapka akár 16 GB kezelésére is képes lett volna. Azonban a 2019-es évben a csapatnak még nem sikerült zökkenőmentesen megoldani, hogy egy méretesebb memóriával felvértezett változat is bekerüljön a repertoárba, ám a Micron cég segítségével idén már lehetővé vált a 8 GB-os verzió elkészítése is. A frissített hardverrel együtt a Raspberry Pi OS 64 bites változata is megérkezett, mely egyelőre ugyan béta státuszban, de már elérhető az eszközökre. Az újdonság a legtöbb hazai forgalmazó kínálatában - nagyjából 32000 forint környéki árcímkével - elérhető, így a hazai hobbisták is egyszerűen hozzájuthatnak a felpumpált teljesítményű miniszámítógéphez.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.