Szerinted mitől lenne jobb hely a világ? Mondd el, és értékes díjakat nyerhetsz!

|

Ismét várja a diákcsapatok ötleteit az EdisonKids és a Samsung jövőtervező kihívása.

A Bridge Budapest szárnyai alatt működő EdisonPlatorm tavaly nagy sikerrel hirdette meg a Samsunggal közösen szervezett Megoldások a jövőért kihívását, melyben diákcsapatoktól várták a világot jobbá tevő ötletek felvetését. A kihívás célja, hogy a problémamegoldó készséget és a kreatív gondolkodást fejlesztve megismertesse a fiatalságot a jövőtervezés folyamatával.

A nagy érdeklődésre való tekintettel idén ismét sor kerül a Samsung "Solve for Tomorrow" programjára épülő versenyre, ezúttal március 2-ig várják a csapatok jelentkezését. Ehhez egy videót is kell készíteni, amelyben a diákok elmondják, milyen problémára keresik a megoldást, és hogy ez a kérdés miért foglalkoztatja őket. Idén három kategóriában - fenntarthatóság, digitális oktatás, közösség - várják a pályázatokat.

"Alakítsatok egy csapatot, minimum 2 diáktárssal és egy tanárotokkal. Legyetek 12 és 18 év közöttiek, nem kell, hogy egy évfolyamra járjatok, viszont fontos, hogy ugyanabban az iskolában tanuljatok. A pedagógusok esetében nincs korhatár :) Hozzatok egy olyan ötletet, amire szeretnétek majd közösen egy megoldást találni. Nem kidolgozott ötleteket keresünk, csak annyit kérünk, nézzetek körül a szűkebb környezetetekben vagy akár világszinten is, és mondjátok el nekünk, mi az amin javítanátok, mert már régóta zavar titeket!"

- áll a Megoldások a holnapért kihívás weboldalán, ahol a jelentkezéseket is várják a szervezők. A kihívásra bejutó 50 legjobb csapat közül március 19. és április 21. között választják ki a 8 legígéretesebb indulót, akik 2-2 mentor közreműködésével készülhetnek a júniusban esedékes végső prezentációra. A tét pedig nem kicsi, a három legjobb csapat ugyanis összesen 4,5 millió forint értékben gyarapíthatja saját és iskolája eszközparkját.

Az EdisonKidset is magába foglaló EdisonPlatform már három alkalommal is a leginnovatívabb hazai kezdeményezések közé választotta a HelloWorld Egyesületet.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.