Sikert arattak az ingyenes digitális készségfejlesztő tanfolyamok

|

Több mint negyedmillióan vettek részt a hátrányos helyzetű régiók digitális lemaradását mérséklő programban.

Habár egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok körében már 100%-os a rendszeres internet-használók aránya, még mindig vannak olyan régiók, ahol még a digitális készségek hiánya is komoly gondot jelent. Napjainkban viszont már nagyon nehéz számítógépes ismeretek nélkül boldogulni, elég csak arra gondolni, hogy az állásajánlatok többségét online teszik közzé, az életrajzokat pedig elektronikus formában várják.

Ezért is indult el 2015-ben az európai uniós forrásból finanszírozott digitális készségfejlesztési program, amely a hátrányos helyzetű régiókban (Észak-magyarországi, Észak-alföldi, Dél-alföldi, Közép-dunántúli, Nyugat-dunántúli, Dél-dunántúli) igyekezett csökkenteni a lakosság lemaradását.

A 22,9 milliárd forintos projekt keretében a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal (NSZFH) legfeljebb 70 ezer forintos képzési támogatást nyújtott az érdeklődőknek, ami kettő, egyenként 35 órás tanfolyamot fedezett. Az NFSZH MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a 30 ezer lebonyolított képzésen több mint 260 ezren vettek részt, akik közül mintegy 123 ezren alacsony iskolai végzettséggel rendelkeztek. A gyakorlati fókuszú oktatás az okostelefonok, laptopok és tabletek használatának elsajátítására koncentrált.

A hivatal egyben azt is nyilvánosságra hozta, hogy a Digitális Jólét Nonprofit Kft. részvételével további 2250, szakképzésben dolgozó oktatónak nyújtottak digitális készségfejlesztési továbbképzést.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.