Összefog az ELTE és a Szépművészeti Múzeum

|

Tovább mélyül az évtizedek óta fennálló kapcsolat.

Határozatlan időre szóló megállapodást írt alá egymással az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Szépművészeti Múzeum. Az összefogás révén a két intézmény a jövőben közös interdiszciplináris kutatásokat, programokat és konferenciákat szervezhet, továbbá kölcsönös megjelenési lehetőséget is biztosítanak egymásnak az intézményi médiafelületeiken, kiadványaikban.

Az évtizedek óta fennálló kapcsolat szorosabbra fűzéséről szóló megállapodást Bartus Dávid, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának dékánja és Baán László, a múzeum főigazgatója írta alá.

Az együttműködés magában foglalja az elmúlt években átadott, világszínvonalú Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ (OMRRK), valamint az egyetem Régészettudományi Intézete eszközparkjának kölcsönös használatát, továbbá kiterjed a kölcsönös könyvtárhasználatra is.

A szorosabb együttműködés az ELTE számára leginkább a bölcsészeti karon működő művészettörténész, klasszika-filológus, régész, egyiptológus és ókortörténész képzésekhez nyújt nagy segítséget. A Szépművészeti Múzeum ugyanis nem csupán az ország legnagyobb közgyűjteménye, de Közép-Eurója egyik legátfogóbb és legnagyobb képzőművészeti, egyiptomi és antik gyűjteményének is otthont ad.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.