Oktatási intézmények ötleteit is várja a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa 2023 program

|

Ötletpályázattal pezsdítenék fel a 2022-es év kulturális programjait a Veszprém-Balaton EKF 2023 szervezői.

A címet 2010-re elnyerő Pécs után 2023-ban a közösen pályázó Veszprém és a balatoni régió viselheti az Európa Kulturális Fővárosa címet, a tervek szerint azonban már a megelőző év is izgalmas időszaknak ígérkezik.

Ennek érdekében a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. elindította a 2022-es év kulturális-művészeti programjainak válogatását, olyan izgalmas, új vagy megújulni képes kezdeményezéseket várva, amelyek színesítik, kiegészítik és gazdagítják az EKF programkínálatát - közölték a szervezők.

A kiírás szerint a VEB2023-EKF Program átfogó célja a kulturális kínálat sokszínűségének és európai dimenziójának bővítése, a kultúrához való hozzáférés és az abban való részvétel szélesítése, a kulturális ágazat teljesítményének, más ágazatokhoz való kapcsolódásának fokozása, továbbá Veszprém és a régió nemzetközi arculatának erősítése.

A pályázatokat a VEB2023 EKF hét fő témájában - irodalom; színház és tánc; képzőművészet; fotóművészet és design; zene; kultúrtáj és Balaton-ökológia; helytörténet és kulturális emlékezet; valamint közösség és ifjúság - várják.

A most közzétett pályázat során olyan programok, események és kulturális célú fejlesztések kaphatnak támogatást, amelyek bevonják a helyi közösségéket, túllépnek az általános kulturális-művészeti célkitűzéseken, ugyanakkor nemzetközi mércével is látványos eredményeket tudnak felmutatni - hangsúlyozzák a kiírók.

Az első fordulóban az ötletpályázatok elektronikus benyújtásának határideje október 31., majd a második fordulóba továbbjutók december 10-ig nyújthatják be kidolgozott projektterveiket.

A felhívásra pályázatot nyújthatnak be települési és kisebbségi önkormányzatok; önkormányzati és állami fenntartású közművelődési, kulturális és oktatási intézmények; kutatóintézetek; egyéni vállalkozók; jogi személyiségű gazdasági társaságok; civil szervezetek; egyházak; valamint egyházi alapítású civil szervezetek.

Az igényelhető támogatás legkisebb összege 500 ezer forint, felső határértéket a kiírás nem tartalmaz. A felhívásban rendelkezésre álló forrás 780 millió forint - áll a kiírásban.

A pályázat részletes leírása itt olvasható.

(MTI)

 

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.