Okostanterem a Vodafone-tól

|

Offline és online tanórák lebonyolítására egyaránt alkalmas az immáron széleskörűen elérhetővé vált Digitális Tanterem szolgáltatás.

A jelenlegi vírushelyzet méginkább felgyorsította a digitális oktatásra való átállást, a hazai IT-cégek pedig izgalmas újításaikkal igyekeznek gördülékenyebbé tenni mind a pedagógusok, mind a diákok számára ezt a hirtelen kialakult új tanrendet. A Vodafone Magyarország, a SEOS és a Delta Csoport összefogásából is egy ilyen remek kezdeményezés született, a Digitális Tanterem nevű szolgáltatás pedig az általános- és középiskolák számára kínál azonnal bevethető, online és offline oktatásra is alkalmas digitális platformot.

 

A személyes jelenlétet igénylő oktatás esetén a Digitális Tanterem hardverigénye egy interaktív táblából, a tanórán résztvevő diákok által használt eszközökből és egy tanári laptopból áll, melyek mindegyike saját alkalmazásfelülettel rendelkezik. Az oktatás során az összekapcsolódott eszközök kommunikálnak is egymással, ennek köszönhetően a tanár könnyedén irányíthatja a diákok figyelmét (például a gyerekek eszközeire és a digitális táblára "vetített" oktatási anyagokkal). A környezet arra is lehetőséget kínál, hogy az oktató szintfelmérő tesztkérdéssort küldjön ki az óra résztvevőinek, akik a válaszaikról azonnali kiértékelést kapnak. Mivel azt, hogy a diákok eszközeiről és a tábláról pontosan milyen információk köszönjenek vissza teljes mértékben a tanár kontrollálja, így nem igényel fizikai jelenlétet sem a Digitális Tanterem, vagyis a felületen minden adott a virtuális oktatás élesítéséhez. Az online térbe helyezett oktatás során a felek közötti kommunikációt egy beépített Skype-modul segíti, de igény esetén az ökoszisztéma egyénileg hozzáadott applikációkkal bővíthető.

A Vodafone Magyarország vállalati kínálatában elérhető szolgáltatással egy komplett osztályterem kiépítése (okostáblával, tabletekkel és tanári laptoppal) 5 és 12 millió forint között mozog, azonban a cég lehetőséget kínál a korábban pályázaton elnyert digitális eszközök használatára is. Vagyis amennyiben kizárólag a szoftver megvásárlása szükséges - mert minden egyéb hardveres elem rendelkezésre áll - havi 600 Ft/diák ráfordítással hozzájuthatnak az intézmények a Digitális Tanterem funkcióihoz.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.