Nyolc magyar egyetemet is jegyez az új világranglista

|

Négy fővárosi és négy vidéki intézmény szerepel a 2021-2022-es tanév legjobbjai között.

A Center for World University Rankings (CWUR) tanácsadó szervezet 2019 óta publikálja a világ 2000 legkiválóbb egyetemének rangsorát. Az intézmények helyezésének meghatározásakor több szempontot is vizsgálnak az oktatás minőségétől az öregdiákok foglalkoztatásán át a kutatási teljesítményig.  

A napokban hozták nyilvánosságra a 2021-2022-es tanévről szóló listát, amelyen 8 magyar egyetem is szerepel. A legjobb helyezést az ELTE kapta (591), mögötte a Szegedi Egyetem (678) következik, majd a Semmelweis Egyetem (683) zárja a hazaiak élbolyát. A legjobb ezer intézmény közé még a Debreceni Egyetem (695) és a BME (887) fért be. A Pécsi Egyetem az 1090. helyet csípte meg, amit az 1669. CEU követ, az utolsó magyar helyezett pedig a 1949. Pannon Egyetem lett.

A világranglista első három helyén egyébként kizárólag az USA egyetemeit találjuk. A világ legjobbja a Harvard lett, a második a Massachusetts Institute of Technology (MIT), a dobogó harmadik fokán pedig a Stanford áll. A tíz éllovas közé mindössze két európai intézmény jutott be: a Cambridge-i Egyetem (4.) és az Oxfordi Egyetem (5.), mindkettő az Egyesült Királyságból.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.