Nemzetközi sorozat lett a Műegyetemről indult hallgatói innovációs versenyből

|

Bécsben rendezték meg az európai egyetemek részvételével zajló Danube Cup innovációs tornát.

A hallgatói innovációk és startupok nemzetközi versenyének alkalmat adó Danube Cupot még 2016-ban hívta életre Vecsenyi János, a Budapesti Műszaki Egyetem GTK Menedzsment és Vállalkozásgazdaságtan Tanszékének címzetes egyetemi tanára és Danyi Pál, a tanszék egyetemi docense, akkor még a BME és a Corvinus Egyetem vállalkozó hallgatói számára.

A megmérettetés azonban időközben nemzetközi franchise-zá bővült, s az idén már harmadszorra rendezték meg külföldi egyetemek részvételével. A 2022-es döntőnek a Bécsi Egyetem (Universität Wien, WU) adott otthont, ahol 7 európai intézmény csapatai mérték össze a legjobb ötleteiket. Magyarországot és egyben a Műegyetemet a TriviadorEDU nevű csapat képviselte: az öttagú formáció, Pankotai Csaba vezetésével, az MBA vállalkozásfejlesztési specializációt választó hallgatókból állt össze.

A TriviadorEDU csapat a fináléban a nagyon népszerű Triviador (korábbi nevén Honfoglaló) játék oktatási platformmá történő alakításával rukkolt elő. A hallgatók elképzelései szerint a számítógépes programmal az általános és középiskolás diákok játszva, interaktív formában sajátíthatják el a tanulmányaikhoz szükséges irodalmi, történelmi és természettudományos fogalmakat, tényeket.

A műegyetemi formáció végül nyolcadik helyezést ért el a döntőben, a finálét a linzi Johannes Kepler Egyetem AirMate startupja nyerte meg az illusztris zsűri előtt. Az osztrák intézmény hallgatói olyan fürdőruhát kínálnak kisgyerekeknek, ami vízbeesés esetén felfújódik és fenntartja az úszni nem tudókat. A startupok szereplését értékelő zsűriben Lám István, a BME alumnija, a Tresorit információbiztonsági cég vezérigazgatója képviselte Magyarországot.

A megmérettetésen kezdő startup csapatoknak 3 perc állt rendelkezésükre, hogy tömören és lényegre törően bemutassák terméküket, szolgáltatásukat, potenciális ügyfélkörüket, felhasználóikat, a piacra viteli terveiket, valamint a bevételről, profitról szóló víziójukat. A fiataloknak a bírálatra felkért zsűrit meg kellett győzniük arról is, hogy ötletük piacképes, az elképzelésükre pedig idővel pénztermelő vállalkozás is alapítható. Más, hasonló tematikájú hallgatói megmérettetésekkel ellentétben a csapatoknak már előzetesen validálniuk kell az üzleti koncepciójukat.

Fotók: Danube Network

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.