Nemzetközi elismerésben részesült a Budapesti Corvinus Egyetem

|

Az intézmény Magyarországról elsőként szerezte meg az AACSB International akkreditációját.

A Budapesti Corvinus Egyetem sikeresen megszerezte a rangos nemzetközi felsőoktatási szervezet, az 1916-ban alapított Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB) akkreditációját, s ezzel a BCE lett az első hazai intézmény, amelyet elismert a szövetség. A gazdasági képzésekre fókuszáló AACSB-nek 59 országban 954 tagja van, ám világszerte csak az ilyen célú oktatást nyújtó egyetemek és főiskolák 6%-a bír az akkreditációjával.

Az egyetem közleményéből kiderül, hogy az AACSB-akkreditáció megköveteli a folyamatos fejlődést, és segít az intézményeknek abban, hogy küldetésük megvalósítására, innovációra és tevékenységeik hatásának elmélyítésére tudjanak összpontosítani. Az AACSB-akkreditált intézmények az akkreditációs folyamat részeként szigorú minősítésen esnek át, amelyet a gazdaságtudományi felsőoktatás nemzetközi közösségének tapasztalt szakértői folytatnak le. Ennek során nyer bizonyosságot, hogy az akkreditált intézmények rendelkeznek azokkal az erőforrásokkal, felhatalmazással és elköteleződéssel, amelyekkel elsőrendű és jövőorientált üzleti képzést tudnak biztosítani a hallgatóknak.

"Az AACSB-akkreditáció olyan intézményeket ismer el, amelyek minden területen bizonyították kiválóságukat: az oktatás és kutatás terén, a képzések fejlesztésén és a hallgatók tanulási eredményein keresztül. Gratulálunk a Budapesti Corvinus Egyetemnek és Szántó Zoltán dékán úrnak az akkreditáció megszerzéséhez, és dicséret illeti az egész közösséget - beleértve az Egyetem vezetőségét, az oktatókat, a munkatársakat - ennek a rangos elismerésnek a kivívásában játszott szerepükért.

- mondta Stephanie M. Bryant, az AACSB ügyvezető alelnöke és akkreditációs vezetője. A BCE részéről Szántó Zoltán azt emelte ki, hogy az akkreditáció megszerzését a 2019-ben elkezdett megújítási program sikerének tekintik.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.