Németországban is dobogón végeztek a győri egyetem versenyautó építői

|

Hatalmas sikert aratott az Arrabona Racing Team a Formula Student East idei szezonjában.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a Széchenyi István Egyetemet képviselő Arrabona Racing Team (ART) saját fejlesztésű versenyautója kiváló szezont fut a több mint 20 éves múlttal bíró Formula Student versenysorozatban, mivel a győri hallgatók az osztrák és a magyar futamon is felállhattak a dobogóra.

 

Azóta pedig lezajlott a versenynaptár csúcspontjának tekinthető németországi megmérettetés is, ahol az ART és a motort szállító SZEngine ismét bekerültek a legjobbak közé, az összetett második helyezést szerezve meg.

"Annak, aki nem ismeri a Formula Student világát és a mezőny erőviszonyait, egy teniszes analógiával lehetne megvilágítani ennek a fegyverténynek a jelentőségét: az évad három legnívósabb versenyén a pódiumon szerepelni olyan, mint abszolválni a naptári Grand Slamet. Ritka, kiemelkedő, lenyűgöző teljesítmény. "

- fogalmaz az Egyetem sajtóirodája. Ahogy arra az intézmény rámutatott, a technikai sportokban, különösen a motorsportban rendkívül nehéz több futamon keresztül csúcsformában maradni. A csapattagok fáradnak, az autó kopik, változnak az időjárási körülmények.

Az ART és a SZEngine csapata. Fotó és címlapkép: SZE, FSG Media

Különösen ennek fényében kell értékelni az Arrabona Racing Team és a SZEngine motorfejlesztő csapat szenzációs eredményeit, amelyet egy hónapon belül, egymást követő három megmérettetésen értek el.

"A jó szereplés kulcsa egyértelműen az, hogy az autó gyors és egyben megbízható is. Sosem volt még olyan, hogy három versenyen zsinórban végig tudtunk volna menni az endurance-on, ahol 22 kilométert kell megtennie az autónak időre, hiba nélkül. Ez a legnehezebb szám; nem csoda, hogy itt szokott elvérezni a legtöbb riválisunk. Nagyon boldogok vagyunk, hogy mi minden alkalommal rendben abszolváltuk ezt a feladatot."

- mesélt a futamról Kapocsi Máté, az Arrabona Racing Team csapatvezetője, aki azt is elmondta, hogy az ART_09 néven futó idei autójuk a tavalyi modell továbbfejlesztett változata, amely a rengeteg tesztelésnek köszönhetően kinőtte a gyermekbetegségeit.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.