Nagy érdeklődés mellett zajlott az MNB és a BME adatelemző versenye

|

Közel kétszázan vettek részt az adatelemzők új megmérettetésén.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) tavasszal hirdették meg első alkalommal a közös szervezésű adattudományi témájú versenyüket, amely a magyar adattudományi közösség számára igyekszik platformot teremteni a szakmai fejlődéshez és a kapcsolatépítéshez.

A Dataracing Data Science versenyen olyan modell létrehozása volt a feladat, amely megbecsüli a hazai vállalatok exportbevételeinek alakulását az elmúlt évek céges beszámoló adatai segítségével. A megmérettetés tanulási, kapcsolatépítési fórumot teremtett a hazai adatelemzési szakembereknek, akik a legjobb három helyért járó pénzdíjakért versengtek. A versenyre 2022. április 11-től 10 héten keresztül folyamatosan nevezhettek hazai adatelemzéssel foglalkozó szakértők és lelkes érdeklődők. A június közepéig tartó kihívásra egy versenyző több megoldást is beküldhetett.

Az újabb és újabb megoldások beküldése során a résztvevők folyamatosan visszajelzést kaptak arról, hogy megoldásuk a többiekhez képest mennyire hatékony és pontos. A verseny folyamán 185 versenyző, összesen több mint 6000 megoldáson keresztül mérte össze szakmai tudását. A versenyzők közt voltak hazai felsőoktatási intézmények hallgatóitól kezdve, a jelenleg is data scientistként dolgozó szakembereken át olyanok is, akik ebben az irányban képzelik el karrierjüket. A három dobogós helyezett - Nagy Gábor, Németh Péter és Balogh Eszter - olyan szakemberek, akik közgazdászi, illetve informatikai szakmai hátterükre építve képezték magukat az adattudomány területén.

"Minden hazai szakmai verseny növeli a hazai szakemberek tudásmegosztásból adódó tapasztalatát és a hazai cégeket is edukálja az adatvezéreltség területén".

- nyilatkozta a versenyről Gáspár Csaba, a BME egyik data science kutatócsoportjának vezetője, míg az MNB részéről az intézmény digitalizációs igazgatóságának vezetője, Fáykiss Péter emelte ki, hogy a jövőben fontos még nagyobb hangsúlyt fektetni az adattudományi szakemberek képzésére.

 

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.