Most bárki véleményezheti az érettségi közelgő módosításait

|

Az Oktatási Hivatal Online kérdőív segítségével várja az észrevételeket a 2024-ben életbe lépő változtatásokkal kapcsolatban.

Nagy átalakulás előtt áll az érettségi, hiszen 2024-től a természettudományok és a történelem mellet a magyar és az informatika tárgyak követelményei is az új Nemzeti alaptantervhez igazodnak. Történelemből és magyarból például nagyobb hangsúlyt kap majd az elméleti tudás, az informatikát pedig a digitális kultúra nevű vizsga váltja, amihez a diákoknak a tervek szerint projektmunkát is be kell majd mutatniuk.

A követelmények részletei azonban még változhatnak, amivel kapcsolatban az Oktatási Hivatal most egy online kérdőív formájában gyűjti az észrevételeket, melynek kitöltési határideje április 14. A kérdőív egy ellenőrzési feladat megoldása után itt érhető el.

"Az online kérdőív kitöltésével megoszthatja az Emberi Erőforrások Minisztériumával észrevételeit a 2024-től bevezetésre kerülő érettségi új, részletes vizsgakövetelményeiről. A véleményezés lehetősége valamennyi szakmai szervezet és magánszemély számára nyitva áll."

-áll az OH közleményében, ami egyben arra is felhívja a figyelmet, hogy csak konkrét tartalmi javaslatokat várnak, az általános jellegű módosításokra már nincs lehetőség.

"A véleményezés céljából itt közzétett részletes követelmények vizsgatárgyainak struktúrája adott, az ennek megváltoztatására irányuló, a vizsgakövetelményekre vagy a vizsgatárgyak körére vonatkozó általános jellegű észrevételeket, javaslatokat nem tudjuk figyelembe venni. Kérjük, hogy az egyes vizsgatárgyak részletes követelményeire vonatkozó konkrét, tartalmi észrevételeket fogalmazzanak meg!"

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.