Minden idők legjobb magyar szereplését hozta a földrajz diákolimpia

|

Arany és ezüstérmet is hozott a hazai csapatnak az online tartott esemény.

Egy arany és két ezüstérmet nyertek magyar középiskolások a Nemzetközi Földrajzi Diákolimpián - tájékoztatta hétfőn az MTI-t a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kara (PTE TTK), amely a négytagú csapatot összeállította és felkészítette.

Magyarország 2006 óta küld a nemzetközi versenyre csapatokat, és eddig minden évben sikerült éremmel hazatérniük a tagoknak. Az idei megmérettetést eredetileg Isztambulban tartották volna, a járvány miatt viszont végül online került rá sor.

A 2021-es földrajzi diákolimpián Balogh Zsófia (győri Révai Miklós gimnázium), Csada Lili (budapest-kőbányai Szent László gimnázium), Verkmann Dávid (budapesti Fazekas Mihály gimnázium) és Vitkovics Patrik (zalaegerszegi Zrínyi Miklós gimnázium) képviselte az országot. Nekik az online verseny keretében a diákolimpia szokásos fordulóit kellett teljesíteniük: írásbeli tesztet, multimédiás feladatlapot és terepi-térképezési feladatokat oldottak meg angol nyelven.

A versenyben Csada Lili, a magyar csapat történetében másodikként lett aranyérmes, míg Verkmann Dávidot és Balogh Zsófiát ezüstéremmel, Vitkovics Patrikot pedig elismerő oklevéllel jutalmazták - közölte az intézmény.

A négytagú magyar csapat és a felkészítő oktatók. Forrás: hungeocontest.org

A Pécsi Tudományegyetem közleménye végezetül azt is jelezte, hogy az új versenyszezon októberben kezdődik majd az online fordulóval, a következő olimpiát pedig 2022-ben, Párizsban rendezik meg.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.