Megvannak az Ifjúsági tudományos és innovációs tehetségkutató díjazottjai

|

A környezetvédelem és a rákszűrés témáját vizsgálták a verseny résztvevői.

31. alkalommal tartották meg a nagy múltra visszatekintő Ifjúsági tudományos és innovációs tehetségkutatót, amelyen ezúttal 82 fiatal versenyző mérette meg magát természettudományi és műszaki témájú projektjeivel - közölte a Magyar Innovációs Szövetség. A 27 fős, akadémikusokból és gazdasági szakemberekből álló bírálóbizottság végül 10 díjat osztott ki: hárman-hárman első, négyen pedig második díjban részesültek, míg 12 további induló kiemelt dicséretet kapott a pályázatáért.

A fiatalok többek közt olyan izgalmas kérdésekre keresték a választ, mint hogy milyen új szemlélet alakítható ki a környezetszennyezési károk csökkentésére, lehetséges-e daganatos elváltozásokat egyszerűbb módszerekkel szűrni, vagy hogy fejleszthető-e UV megvilágító berendezés a fotokémiai ligand kapcsoláshoz.

A bírálóbizottság a problémák megközelítésének eredetiségét és kreativitását, a kidolgozás alaposságát és tudományos értékét, az írásos anyagok és alkotások színvonalát, az elkészített eszközök működőképességét, a projektek befejezettségét (koncepció, konklúzió) és hasznosíthatóságát, valamint az eredmények észszerű és világos értelmezését értékelte.

A győztes pályamunkák készítői 2022. június 13-án, a Magyar Tudományos Akadémián tartott ünnepélyes eredményhirdetésen vehetik át a díjaikat, ahol többek között Kollár László MTA főtitkár is köszönti a fiatalokat. A 31. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Verseny a korábbi innovációs és technológiai miniszter fővédnöksége mellett, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával, az NKFI Alap finanszírozásával valósult meg.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.