Már programozásból is lehet ECDL-vizsgát tenni

|

Hiánypótló modullal bővült a lehetőségek sora.

Magyarországon az 1968-ban alapított közhasznú tudományos egyesület, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság felel az ECDL-vizsgák irányításáért. Az ezzel megszerezhető Európai Számítógép-használói Jogosítvány az informatikai jártasság nemzetközileg elismert tanúsítványa, amely számos kategóriában ad minősítést a szövegszerkesztéstől a prezentációkon át a közösségi média kezeléséig.

A társaság nemrég bejelentette, hogy novembertől két újabb kategóriával, a kódolási  alapismeretekkel és az online együttműködéssel bővült az ECDL moduljainak köre.

"Az algoritmikus gondolkodás képességének megléte manapság egy sor munkakörben előnyt jelent, mivel napjainkban nem válik élesen el az alkalmazói és a programozói ismeretek halmaza, a jövőben pedig óriási előnyt jelent a kreatív, kódolói hozzáállás. Ezt felismerve bővül az ECDL a Kódolási alapismeretek moduljával. Ez a Python programozási nyelven alapul, amely az utóbbi években a világ legnépszerűbb programozási nyelvévé vált.[...] Az új modul az algoritmikus gondolkodást fejlesztő gyakorlati feladatokat tartalmaz az algoritmusok tervezésétől egészen a tesztelésig és hibajavításig.

- írja a társaság közleménye a kódolási alapismeretekről. A másik új modullal, az online együttműködéssel pedig a koronavírus-járvány nyomán egyre fontosabbá váló online kollaborációs eszközökben szerzett jártasságukról szerezhetnek bizonyítványt a vizsgázók.

Mind a programozási alapismeretek, mind az online együttműködési modult a tavaly bevezetett Sophia automatikus vizsgarendszerben lehet teljesíteni. A rendszer az adott kérdéseket, megoldandó feladatokat véletlenszerűen választja ki az adatbázisából, a feladatok teljesítését követően gyakorlatilag azonnal kiértékelve az eredményeket.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.