Már csak néhány napig lehet jelentkezni a pótfelvételire

|

Résnyire még nyitva áll az ajtó azoknak, akik a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekkel szemezgetnek.

Az Oktatási Hivatal július 22-én hozta nyilvánosságra a felsőoktatási felvételi ponthatárokat, ám nem mindenki örülhetett, hiszen akadtak olyanok is, akiknek az egyik megcélzott képzésre sem sikerült bejutniuk.

Nekik, illetve az első körről lekéső jelentkezőknek szól a pótfelvételi intézménye, mely az OH hivatalos közleménye szerint már csak néhány napig várja az érdeklődőket.

Legkésőbb 2021. augusztus 8-án éjfélig lehet jelentkezni a pótfelvételi eljárásban meghirdetett, szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre. Pótfelvételire azok jelentkezhetnek, akiket a július 22-én zárult általános eljárásban egyetlen általuk megjelölt képzésre sem vettek fel, vagy idén nem jelentkeztek a felsőoktatásba.

A pótfelvételi eljárásban általában önköltséges képzések hirdethetők meg, de 2021-ben a miniszter engedélye alapján több képzési területen is lehetőség lesz állami ösztöndíjas képzésre jelentkezni.

A jelentkezést legkésőbb augusztus 8-án éjfélig hitelesíteni is szükséges Ügyfélkapun keresztül vagy az E-felvételi felületéről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlapot postára adva. Minden előírt dokumentum feltöltési határideje is 2021. augusztus 8. éjfél. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a határidő munkaszüneti napra esik, ezt javasolt figyelembe venni a hitelesítő adatlappal történő hitelesítés esetén.

- írja az Oktatási Hivatal bejegyzése. A pótfelvételi eljárás ponthatárait augusztus 27-én hirdetik ki, azaz ekkor dől el, hogy kik jártak sikerrel. A 2021. évi felsőoktatási pótfelvételiben meghirdetett szakokra vonatkozó információk és a jelentkezéssel kapcsolatos tudnivalók a felvi.hu honlapon olvashatók.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.