Már a digitális oktatás bevezetését is mérlegeli a kormány

|

Az országos tisztifőorvos szerint a súlyosbodó járványhelyzet miatt már ezzel a lehetőséggel is számolni kell.

A téli hónapok elmúltával párhuzamosan egyre több a koronavírus-fertőzött, a beazonosított hazai megbetegedések száma már átlépte a 430.000 főt. A helyzetre való tekintettel a védekezést koordináló operatív törzs hétfői tájékoztatóján Müller Cecília drasztikus lépést helyezett kilátásba.

Az országos tisztifőorvos szerint a vírus terjedésének megfékezéséért a kormány már a teljes digitális oktatás bevezetését fontolgatja. Müller kijelentette, hogy nehéz hetek elé néz az ország, s hogy soha nem kellett még annyira komolyan venni a járványt, mint most. Az adatok azt mutatják, hogy a hétvége során jelentősen romlott a helyzet: péntek óta 650-nel több beteget, összesen 5679 főt ápolnak kórházban, akik közül 537-en lélegeztetőgépre szorulnak.

Ami a digitális oktatást illeti, az átállást néhány napja a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) Országos Választmánya is kérte az Orbán Viktor miniszterelnökhöz eljuttatott levelében. A szakszervezet szerint már így is egyre több intézményben kellett részleges-vagy teljes bezárást elrendelni, továbbá a tanári állomány átlagéletkora (54 év) is aggodalomra ad okot az új, veszélyesebb koronavírus-variánsok terjedésével.

A tájékoztatón az is elhangzott, hogy hétfőn hajnalban 280 ezer adag Szputnyik V vakcinát indítottak útnak Oroszországból, valamint az eddigi 6 millió helyett hazánk már 10 millió 870 ezer adagot kötött le a Pfizer oltóanyagából.

 

 

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.