Magyar különdíjasok az Európai Unió Fiatal Tudósok Versenyén

|

Eredményesen szerepeltek a hazai középiskolások az online megmérettetésen.

Szeptember 17-19. között, 32. alkalommal került sor az Európai Unió Fiatal Tudósok Versenyére, melyet online bonyolítottak a spanyolországi Salamancai Egyetem szervezésében. A Magyar Innovációs Szövetség az MTI-n keresztül közölte, hogy három magyar középiskolás is különdíjban részesült.  

Az Európai Unió Fiatal Tudósok Versenyét 1989 óta,  évente rendezik meg a 14-20 év közötti fiatalok részvételével, a négyfordulós megmérettetés idei döntőjében 34 országból 114 projekt versenyzett.

Magyarországot a döntőben a Magyar Innovációs Szövetség 2019/2020. és 2020/2021. évi Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyén az első díjas pályázatokat készítők - Balázs Gábor Gergő, az Ócsai Bolyai János Gimnázium, Seitz Erik, a Pannonhalmi Bencés Gimnázium, Radó János, a Berzsenyi Dániel Gimnázium, Ecsedi Boglárka, a Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium és Rózsavölgyi Mátyás, a Perintparti Waldorf Általános Iskola és Gimnázium diákjai - képviselték.

Az Európai Bizottság Joint Research Centre különdíját nyerte Ecsedi Boglárka, aki projektjében az óceánok partján észlelhető, gyorsan változó veszélyes természeti jelenség, a visszaáramlás témakörével foglalkozik. Kutatása során olyan alkalmazást fejlesztett, amely a visszaáramlások felismerését segíti, az okos telefonon használható algoritmus pontosabb detektálást tesz lehetővé az eddigieknél.

A Salamancai Egyetem Salamanca Rákkutató Központjának (CIC) különdíját Seitz Erik kapta, aki egy új, potenciális gyógyszercélpontot azonosított be. Wolfram Kutatói Díjban részesült Balázs Gábor Gergő, aki sikeresen pontosította a különleges, szubtörpe-vöröstörpe kettőscsillag periódusát - tájékoztatott a Magyar Innovációs Szövetség.

Habár a korábbi versenyeken többször is hazai diák nyerte a versenyt, az idei eredmény is kiemelkedő abból a szempontból, hogy a magyar indulók még sosem zsebeltek be ennyi különdíjat.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.