Leselejtezett buszból faragott tantermet egy brit iskola

|

Rendhagyó környezetben tanulhatják a zenét a Lipson Vale általános iskola diákjai.

A közlekedési társaságok évről évre buszok ezreit selejtezik le világszerte, melyek többsége általában bontókban végzi, de arra is akadnak példák, hogy új, változatos szerepkörökben folytatják pályafutásukat.

Az Egyesült Királyság délnyugati részén fekvő Plymouth városában nemrég egy egészen különleges projekt valósult meg: a Lipson Vale Általános Iskola a helyi busztársaság nyugdíjazott járgányából varázsolt zenetantermet a diákjainak.

Az ötlet Darren Moore, az intézmény egyik tanárának fejéből pattant ki, felhívására a Plymouth City Bus ingyenesen bocsátotta rendelkezésre a járművet. A busz átalakítása a diákok szülei és néhány helyi közösségi szervezet összefogásával valósult meg, az eredmény pedig önmagáért beszél.

Forrás: BBC

Az ízlésesen berendezett zenebusz Bluetooth sztereó hangrendszerrel, vetítővászonnal, egyedi ülésekkel, tárolószekrényekkel és elektromos berendezések garmadájával szolgálja a helyi diákok oktatását.

"Az iskolákban, különösen az általános iskolákban mindig nagy a helyhiány. Kétségbeesetten szükségünk volt egy olyan állandó otthonra, ami fogadhatja a gyerekeket, ahol a célnak megfelelő környezetben tanulhatják a zenét, és ahol a hangszereket is szakszerűen lehet tárolni."

- nyilatkozta a BBC-nek Peter Lewis-Cole, az iskola igazgatója, aki szerint a gyerekek "nevetségesen izgatottak" voltak, amikor meglátták az új osztálytermüket. A buszt a zeneórákon és az iskolai zenekar munkájához fogják használni, és az iskola összes diákja hozzáférhet majd.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.