LearningApps.org – Ingyenes leckék az online térben

|

Habár az online kurzusokat sokszor drágán mérik, számos helyen érhetők el ingyenes anyagok is, amire kiváló példa a LearingApps.org nevű oldal .

A LearningApps.org egy webkettes alkalmazás, mely kis, interaktív építőkockák segítségével támogatja a tanulási és tanítási folyamatokat. A már meglévő építőkockák közvetlenül is kapcsolódhatnak tananyagokhoz, illetve a felhasználók saját maguk is készíthetik vagy megváltoztathatják őket. A projekt célja, hogy az újra felhasználható építőkockákat összegyűjtse, és nyilvánosan bárki rendelkezésére bocsássa.

Ezek az építőkockák - eredetileg "Apps", de magyarul tankockáknak nevezték el őket - emiatt nem tartalmaznak semmilyen különleges keretet vagy konkrét tanulási helyzetet, hanem kizárólag az interaktivitásra vonatkoznak. Az építőkockák tehát önmagukban nem jelentenek lezárt tanítási egységeket, hanem megfelelő tanulási környezetbe kell őket beágyazni.

A tankockák nagyban segíthetik a tanárok munkáját, de az érdeklődő diákok és szüleik akár önállóan is válogathatnak a 33, magyar nyelven elérhető témakör anyagai között. A választék számos területet lefed a nyelvtanulástól a matematikán és a művészeteken át egészen az ének-zenéig. Minden egyes téma többtucatnyi leckét tartalmaz, így a LearningApps.org hosszabb távon is beépíthető a gyerekek tanulási rutinjába.

A projekt mögött a svájci hátterű LearningApps- interaktive learning modules nonprofit szervezet áll, az oldal csaknem 8,5 millió főt számláló közössége eddig 13,5 millió tankockát hozott létre, melyek jó része magyarul is elérhető.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.