Lányok körében népszerűsíti a mérnöki pályát egy új program Debrecenben

|

A gimnazistákat célzó WATCH (Women at Tech) élményszerű programokkal teszi vonzóvá a természettudományos és technológiai témákat.

Különleges program vette kezdetét a debreceni Agóra Tudományos Élményközpontban: a WATCH (Women at Tech, vagyis Nők a tech-ben) elnevezésű pályaorientációs képzéssorozat középiskolás lányokkal igyekszik megismertetni a mérnöki pálya szépségeit

A kimondottan lányoknak szóló kezdeményezés célja, hogy a valós életből vett mérnöki feladatok megoldásán keresztül, élményszerűen tegye vonzóvá a fiatalok számára a STEM területeket (Science + Technology + Engineering + Mathematics, vagyis Tudomány + Technológia + Mérnöki tudományok + Matematika), miközben a résztvevők megtapasztalhatják a csapatmunka előnyeit és örömét is.

- írja a szervezők közleménye. A WATCH ünnepélyes elindulásáról tudósító Dehir.hu pedig a stratégiai partnerként besegítő NI Hungary Kft. ügyvezető igazgatóját, Hosszu Róbertet is idézte, aki elmondta, hogy a vállalat kiemelt társadalmi felelősségvállalásként kezeli a sokszínű mérnöki utánpótlás megteremtését.

A 2021/22-es tanév végéig tartó ingyenes programra 10. osztályos, pályaválasztás előtt álló lányok jelentkezhettek, a debreceni gimnáziumokkal kialakított együttműködés keretében. A kiválasztott 64 lány 4 csoportban, iskolaidőn kívül, másfél órás foglalkozásokon dolgozik együtt, de lesznek olyan, természettudományos szakmákat, valamint sikeres női életpályákat is bemutató témanapok és rendezvények, melyeken minden érdeklődőt szívesen látnak a szervezők.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.