Kódolj határok nélkül! - programozóversenyen mérkőzhetnek meg a középiskolások

|

Ismét elindítja a megmérettetést a Belügyminisztérium ás a Nemzeti Infokommunikációs Zrt.

Harmadik  alkalommal is kihirdették a Kódolj határok nélkül!-t, a Belügyminisztérium és a Nemzeti Infokommunikációs Zrt. nyílt forráskódú programozó versenyét középiskolásoknak és felsőoktatási intézmények hallgatóinak.

A NISZ Zrt. hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a verseny célja, hogy a programozás iránt érdeklődő diákok bővítsék tudásukat a nyílt forráskódú technológia témakörében. A nyertesek értékes tárgynyereményekben részesülnek, emellett gyakornoki lehetőségeket is kapnak.

A program idei újdonságaként a szervezők mintafeladatsorokkal is segítik a felkészülést, melyek a verseny.nisz.hu weboldalon érhetők el. Nevezni szintén ezen a felületen lehet háromtagú 9-13. osztályos tanulókból álló csapatoknak november 1-ig.


A verseny két, novemberben zajló online fordulóból áll, majd a legeredményesebb tíz csapat továbbjut a januári, 24 órás országos döntőbe. További részletek a verseny.nisz.hu/verseny-2022 oldalon találhatók. A legutóbbi versenyről készült videós anyagok a NISZ Zrt. YouTube-csatornáján tekinthetők meg.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.