Kiemelkedő tanáregyéniségeket díjaztak

|

A legodaadóbb fizika- és matematikatanárok vehették át a nagy múltú Ericsson-díjat.

Az Ericsson Magyarország kutatás-fejlesztési igazgatósága több mint húsz éve alapította meg a cég saját oktatási díját, amely mára hazánk egyik legjelentősebb magánalapítású  oktatási elismerésének minősül. Nemrég 23. alkalommal is kiosztották a 400 ezer forintos pénzjutalommal járó díjat a középiskolai matematika- és fizikaoktatásban munkálkodó pedagógusok között.

Az Ericcson-székházban rendezett ünnepélyes átadón kategóriánként és tantárgyanként két-két tanár vehette át a "A matematika és fizika népszerűsítéséért" és "A matematika és fizika tehetségeinek gondozásáért" alapított díjakat. Az elismerésben olyan tanárok részesülnek, akik áldozatos, sokszor az iskolatermi elfoglaltságokon túlmutató munkájuk révén generációkkal szerettették meg a természettudományokat.

Ahogy a vállalat közleménye írja, az ország jövője és az Ericssonhoz hasonló cégek hazai működése szempontjából fontos, hogy a világviszonylatban is elismert magyarországi mérnököket képző felsőoktatási intézmények padjaiba minél több megalapozott tudással rendelkező diák üljön be évről évre. Ehhez elengedhetetlen az alap- és középfokú oktatásban résztvevő, természettudományokat oktató tanárok munkája.

A tanárokat tanítványaik, iskoláik és egyéb oktatási intézmények terjeszthették fel a díjra, a díjazás pedig az Ericsson közoktatási partnerei, a Bolyai János Matematikai Társulat és az Eötvös Loránd Fizikai Társulat bírálata, valamint a MATFUND Alapítvány kuratóriumának jóváhagyása alapján történt.

Az ,,Ericsson a matematika és fizika tehetségeinek gondozásáért" 2021. évi díját matematikából Madarász Péter, a Miskolci Hermann Ottó Gimnázium igazgatója és tanára, valamint Orosz Gyula, a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanára kapta.

Az ,,Ericsson a matematika és fizika tehetségeinek gondozásáért" 2021. évi díjban fizikából dr. Schramek Anikó, a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanára és Dr. Seres István, a Premontrei Szent Norbert Gimnázium és Gödöllői Református Líceum fizikatanára és a gödöllői Szent István Egyetem Fizika és Folyamatirányítási Tanszékének oktatója részesült.

Az ,,Ericsson a matematika és fizika népszerűsítéséért'' 2021. évi díját matematikából Szomódi Zsuzsannának, a budapesti Szabó-Magda Angol-Magyar Kéttannyelvű Általános Iskola tanítónőjének és Dr. Berkéné Várbíró Beátának, a Keszthelyi Vajda János Gimnázium tanárának ítélték. Az ,,Ericsson a matematika és fizika népszerűsítéséért'' 2021. évi díját fizikából pedig Dr. Stonawski Tamás, a nyíregyházi Képes Géza Általános Iskola tanára és Poócza József, a győri Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégium tanára kapja.

 

 

 

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.