Keresztféléves képzésre jelentkeztél? Nem árt sietni a hitelesítéssel!

|

Már csak néhány napig van lehetőség a jelentkezés véglegesítésére.

A felsőoktatási intézmények keresztféléves képzéseire ugyan már kedden lezárult a jelentkezés, az érdeklődők számára azonban még hátravan egy kulcsfontosságú teendő, a hitelesítés, ami nélkül érvénytelennek minősül a beadványuk.

A felvi.hu nemrég figyelmeztette az érintetteket, hogy erre csak november 21-ig, azaz vasárnapig van lehetőség, tehát már nem sokáig lehet halogatni a procedúrát. A hitelesítés két módon végezhető el:

  • Ügyfélkapun keresztül, a két rendszerbe történő együttes belépéssel. (Az Ügyfélkapu használatához egyszeri személyes regisztráció szükséges bármelyik okmányirodában, kormányhivatali ügyfélszolgálati irodában, adóhatóság ügyfélszolgálatán, külképviseleten, de elektronikusan is indítható a 2016. január 1-jét követően kiállított érvényes személyazonosító igazolvány birtokában. Arra figyelni kell, hogy a hitelesítéshez ideiglenes regisztráció nem fogadható el!) A hitelesítési folyamat végrehajtására vonatkozó pontos útmutatást az E-felvételi felülete tartalmazza. A hitelesítés eredményéről a jelentkező elektronikus értesítést kap.
  • Az E-felvételi felületéről kinyomtatott hitelesítő adatlapot aláírva, majd legkésőbb november 21-ig az Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220 címre postára adva (célszerű ajánlott küldeményként küldeni).

Fontos részlet, hogy a hitelesítési kötelezettség azokra is érvényes, akik korábban már elvégezték a műveletet, de november 16-ig még módosítottak az adataikon. A hitelesítéssel kapcsolatos szabályokról itt olvashatsz bővebben.  

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.