Január 30-ig várja a középiskolások jelentkezését a Mathias Corvinus Collegium felkészítő programja

|

Ingyenes képzés segíti a jelentkezőket a készségfejlesztésben, a pályaválasztásban és a karrierépítésben.

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) még 2002-ben indította útjára a Középiskolás Programot, mely a hivatalos tananyag kiegészítésével igyekszik széleskörű, gyakorlatban is alkalmazható tudást nyújtani a résztvevő fiatalok számára. A távoktatás és szombati foglalkozások keretében bonyolított program nem csak a pályaválasztásban segíti az érdeklődőket, de a karrierút kialakításához is hasznos tanácsokkal szolgál.

Az idei évben január 30-ig várják a magyarországi és külhoni diákok jelentkezését. A program repertoárjában olyan tárgyak találhatók, mint a pszichológia, közgazdaságtan, modernkori történelem, vagy a magyar és angol nyelvű íráskészség-fejlesztő kurzusok.

A résztvevők számára havonta kétszer speciális foglalkozásokat is tartanak, ahol szakértői előadásokkal, kommunikációs és érveléstechnikai képzésekkel, valamint tanulásmódszertani fejtágítókkal segítik a fiatalok felkészülését.

A Középiskolás Programban már több mint 2000-en vesznek részt, de az MCC folyamatosan bővíti a külhoni kapacitását is, így hosszabb távon 4000 tanulót szeretnének bevonni. Az alapvetően e-learning alapú képzést kihelyezett vidéki képzési alkalmak, valamint a közösségépítést segítő tehetségtáborok, tanulmányi kirándulások színesítik.

"Vidéki központjaink megnyitásával közelebb szeretnénk hozni képzéseinket a Budapesttől nagy távolságra élő középiskolások számára is, így 2021 őszétől az alábbi városokban érhető el a Középiskolás Program: Budapest, Békéscsaba, Debrecen, Győr, Miskolc, Pécs, Szeged, Székesfehérvár, Szekszárd, Szombathely, Veszprém, Zalaegerszeg."

-írja az MCC a program elérhetőségéről. A jelentkezés menetéről szóló tájékoztató és az ahhoz szükséges pályázati adatlap ezen a linken érhető el.

 

 

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.