Ismét a világ legjobb egyetemvárosai között szerepel Budapest

|

Néhány helyet rontott, de még mindig a középmezőnyben a főváros.

A brit Quacquarelli Symonds (QS) 1990 óta készít elemzéseket a felsőoktatásról, a legjobb egyetemeket listázó kimutatásukat például a világ legbefolyásosabb rangsorai között tartja számon az oktatási szakma.  

A QS nemrég publikálta a világ legjobb egyetemvárosairól szóló összeállítását, s a 115 települést felvonultató listán hazánk fővárosát is felfedezhetjük. Budapest az 58. helyen áll, amivel a középmezőny kellős közepét képviseli.

A rangsor csakis azokat a városokat veszi figyelembe, ahol legalább 250 000 ember él, s melyek legalább két olyan egyetemnek adnak otthont, ami felkerült a QC által legjobbnak tartott intézmények listájára. Így aztán hazánkból csak Budapest képezhette vizsgálat tárgyát.

A főváros egyébként kissé vesztett a vonzerejéből, az utóbbi években ugyanis jellemzően jobban szerepelt (a 43-56 hely környékén), ám még így is olyan riválisokat előzött meg, mint Varsó (60.), Róma (69), vagy Athén (76).

Ami pedig a Top 10-es mezőnyt illeti, az élen London, München és Szöul végzett, őket pedig Tokió, Berlin, Melbourne, Zürich, Sydney, Boston és Montreal követi. Érdekesség, hogy ezek közül Szöul és Tokió, illetve Boston és Montreal holtversenyben osztoznak a maguk pozícióján.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.