Iskolás programozók kísérletezhetnek a Nemzetközi Űrállomáson

|

Két számítógépet juttattak az űrbe, melyen diákok által írt kódokat futtatnak.

Az Európai Űrügynökség (European Space Agency - ESA) és a cambridge-i székhelyű Raspberry Pi Foundation közös projektet indított, amivel az általános iskolás tanulók kedvét igyekeznek meghozni a tudományos, technológiai, mérnöki és matematikai (Science, Technology, Engineering, Mathematics - STEM) tantárgyakhoz.  

Az Astro Pi nevű program keretében két Raspberry Pi miniszámítógépet lőttek ki a floridai Cape Canaveralban található Kennedy Űrközpontból a SpaceX teherszállító rakétáival. A bankkártya méretű számítógépek gyerekek és tinédzserek által írt kódokat tartalmaznak, melyekkel a Nemzetközi Űrállomás rendszeréhez csatlakozva végeznek különböző kísérleteket.

A projekt egészen március 18-ig fut, a legfiatalabb résztvevője pedig mindössze hat éves. A Raspberry Pi Foudation munkatársa, Olympia Brown a BBC-nek nyilatkozva elmondta, hogy a diákok egyik feladata az volt, hogy kódolással írjanak egy üzenetet, amit az ISS legénysége is lát majd.  

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.