Irány az egyetem: itt vannak a 2022-es felvételi ponthatárok

|

Lezajlott a Pont Ott Parti, böngészhetők a hivatalos felvételi ponthatárok.

Tegnap lezajlott a felsőoktatásba igyekvő tanulók legjobban várt bulija, a budapesti Városligetben és több vidéki helyszínen (Debrecen, Eger, Győr, Miskolc, Pécs, Salgótarján, Szeged) is megtartott Pont Ott Parti, melynek keretében kihirdették a 2022-es felvételi ponthatárokat.

A POP a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM), az Oktatási Hivatal (OH) és a HÖOK Közhasznú Nonprofit Kft szervezésében megvalósult rendezvényen Dr. György László, a KIM innovációért, felsőoktatásért, szakképzésért és vállalkozásfejlesztésért felelős államtitkára, valamint dr. Vanó Renáta, az OH felsőoktatási elnökhelyettese indította el a ponthatárok kivetítését.

A ponthatárokat a felsőoktatási intézmények az egyes jelentkezési helyeken a jelentkezők által elért felvételi összpontszám alapján kialakított egységes rangsorolás, az intézmények kapacitása, valamint a felsőoktatási felvételi eljárásról szóló kormányrendeletben rögzített szempontok figyelembevételével határozták meg. A ponthatárok online is böngészhetők, a Felvi.hu adatbázisa ide kattintva érhető el.

Az Oktatási Hivatal minden jelentkező esetében ún. besorolási döntést hoz. Az erről szóló határozatban az szerepel, hogy a jelentkező melyik megjelölt képzés esetében érte el a felvételhez szükséges ponthatárt. Mindenki csak egyetlen képzésre vehető fel: a jelentkezési sorrendje szerinti első olyan helyre, ahol összpontszáma eléri vagy meghaladja a július 21-én este nyilvánosságra hozott felvételi ponthatárt. A besorolási határozat elérhetővé válásáról az Oktatási Hivatal e-mailben értesíti a jelentkezőket legkésőbb 2022. augusztus 5-ig. A határozat az E- felvételi Hivatalos iratok menüpontjából tölthető le.

 

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.